Laat het phyllodeeg ontdooien en bewaar het tot aan gebruik onder een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Fruit de ui zacht onder 1 eetlepel olijfolie. Voeg de spinazie, peterselie, rozijnen en zout en peper naar smaak toe. Bak nog 15 minuten tot bijna alle vloeistof is verdampt. Schep alles in een kom en roer de eieren en feta er goed doorheen. Meng in een kom de resterende olie met de gesmolten boter. Neem per keer 3 vellen phyllodeeg; bestrijk ze eerst licht met wat vet en leg de volgende erop. Snijd de stapel in de breedte in 4 repen. Leg 1 tot 1,5 eetlepel vulling op het midden van een reep en vouw snel dicht tot een driehoek.Bestrijk de rest van de reep met het oliemengsel en vouw weer tot een driehoek tot en met de onderste reep. Doe daarna de andere 3 stapeltjes. Ga verder met de volgende 3 vellen en maak zo alle phyllodeeg en vulling op. Vergeet niet om de gevouwen pakketjes onder een vochtige doek te leggen, zodat ze niet uitdrogen. Warm de olie voor op 190 gr C. Leg de driehoekjes op licht ingevette bakplaten, bestrijk ze met wat oliemengsel en bak ze in 20 - 3- minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer.
Spinazie-filodeegdriehoekjes is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)