Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in blokjes en kook ze 10 minuten in ruim kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig, voeg gehakt toe en bak dit rul. Pers de knoflook erboven uit, voeg de saffraan, kaneel, korianderzaadjes en paprikapoeder toe en bak nog eventjes door. Neem de pan van het vuur. Maak op smaak met zout en peper. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verbrokkel het grootste deel van de feta. Meng het gehaktmengsel, de rozijnen, de pompoen, de eieren en de feta door elkaar en doe dit in de ovenschaal. Verkruimel hierboven de rest van de feta, druppel er wat olijfolie over en zet de schotel ca. 25 minuten in het midden van de oven tot deze goudbruin en gaar is.
Pompoenschotel Met Lamsgehakt En Feta is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta