Ragout Van Calamaris

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de calamaris ruim een uur op voorhand uit de diepvries en laat ze ontdooien in een vergiet. Schil de tomaten, snijd ze horizontaal doormidden, ontpit ze en snijd ze in blokjes. Hak de sjalot fijn. Zet dit opzij. Stoof de calamarisringen op een hevig vuur in een stoofpan met de olijfolie. Na twee minuten de tomaten en de sjalot toevoegen. Na nog twee minuten stoven, de geperste lookteentjes, de witte wijn, peper en zout en het tomatenconcentraat toevoegen. Zet het deksel op een kier en laat alles nog 35 a 40 minuten zachtjes pruttelen. Reinig en hak de bieslook fijn. Voeg die bij de saus tijdens het stoven. Wanneer de calamarisringen gaar zijn, alles eventueel nog wat aanscherpen met een mespuntje Cayennepeper, en lekker warm opdienen met natuurijst of verse pasta.

Ragout Van Calamaris is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met kruiden gemarineerde calamaris
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van farfalle met calamaris, mosselen en tijgergarnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde calamaris met lookmayonaise
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept