Tomaten Tarte Tatin

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het balderdeeg ontdooien. Snijd de uien in ringen. verwarm de boter en schep de uienringen erdoor. Voeg de helft vvan de suiker, 2 el water en peper en zout naar smaak toe en laat de uien 5 min. smoren. Snijd de tomaten elk in 4 parten. Snijde de gedroogde tomaatjes in reepjes. Vet de vorm in met olie. Strooi er de rest van de suiker, de oregano en een beetje peper en zout in. Verdeel er de gedroogde tomaatjes, de kerstomaatjes en de trostomaten over. Schep de gesmoorde uien erop. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (doorsnede ca. 28 cm). Dek de taartvorm ermee af, knip overtollig deeg af en stop de randen in. Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 C) in ca. 30 min. gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 min. rusten. keer hem voorzichtig met behulp van een ronde schaal. Serveer direct.

Tomaten Tarte Tatin is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept