Koken a la plancha is heel snel bakken op een hete, met olie ingevette plaat. Voor schaal- en schelpdieren is deze bereidingswijze ideaal, omdat ze dan nooit te gaar worden. Was de garnalen en droog ze met keukenpapier goed af. Knip een flinke bos koriander niet te fijn. Halveer het pepertje, verwijder zaad en lijsten en snipper het. Verwarm in een pannetje 1 dl olijfolie, knijp er 4 tenen knoflook bij en voeg de pepersnippers toe. Laat het even trekken. Verwarm ondertussen een elektrische tafelbakplaat (of grote, vlakke koekenpan). Kwast deze in met wat van de geurige olie. Schep de garnalen erop en schenk de olie erover. Bak ze 3 minuten zo heet mogelijk en schep af en toe om. Blus het af met 3 eetlepels sherry en het sap van 1/2 citroen. Schakel het apparaat uit en zet het zo op tafel. Maal wat zout over de garnalen en schep de koriander erdoor. Serveer de garnalen met partjes citroen en vers brood, waarmee je de geurige olie van de bakplaat dept.
Gebakken Garnalen A La Plancha is een recept van Smulweb.nl