1 Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
2 Verwarm 100 ml water met 1 eetlepel boter en zout in een andere pan en laat hierin de plakken courgette op middelhoog vuur in ca. 10-15 minuten garen. Dep intussen de biefstuk droog en kruid het vlees met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen medium.
3 Giet de rijst af en laat deze afgedekt staan. Neem intussen de biefstuk uit de pan en houd deze in aluminiumfolie verpakt warm. Roer de witte wijn en de zongedroogde tomatentapenade door het achtergebleven braadvet en verwarm de tomatenjus ca. 1 minuut op middelhoog vuur.
4 Breng de biefstuk op smaak met zout. Verdeel de rijst, courgette en biefstuk over twee borden. Schep de tomatenjus over het vlees
Biefstuk Met Tomatenjus is een recept van Smulweb.nl