Zelf Pekelvlees Maken

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg het vlees in een grote pan, giet er zoveel koud water over dat het onderstaat. Voeg 2 uien, 2 wortelen, 2 laurierblaadjes en (desgewenst) 10 jeneverbessen toe. Breng aan de kook, verwijder het schuim en laat het gerecht afgedekt heel zachtjes 4 uren koken, tot je met een puntig mes makkelijk door het vlees heen prikt. Het vuur moet zo laag zijn dat het vocht nauwelijks trilt.Snijd royale plakken van het vlees en dien ze heet op met gekookte aardappelen, wortelen, kool, zuurkool, chrain, mosterd, zure komkommer en roggebrood.Om te zorgen dat het vlees koud lekker smaakt, dient het verpakt te worden in vetvrij papier. Laat het onder een bord, met een gewicht erop, in de koelkast afkoelen.

Zelf Pekelvlees Maken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Sangria met port, koffiebonen en vanille
10 min Snack
Bekijk recept
Pita varkensfilet met groenten
15 min
Bekijk recept