Pekelaugurken: Ingredienten:2 kg verse augurken, middelgroot bos dille met bloemen eraan,verse knoflook, 1 kg grof zeezout, peperkorrels, laurierblaadjes.Voorbereiding : Spoel een aantal weckpotten (die met beugels en rode rubber ringen) om met kokend water, laat ze omgekeerd uitdruipen en afkoelen op een schone theedoek. Was ondertussen de augurken heel goed af, snijd lelijke plekjes weg. Was de dille heel goed af onder stromend water, minstens 5 minuten spoelen! Doe onderin de potten een flinke dillebloem, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel zout, 10 peperkorrels en 1 laurierblaadje. Vul de potten op met augurken, leg bovenop een dillebloem, stop 2 tenen knoflook en een laurierblaadje tussen de augurken en strooi nog een volle eetlepel zout erover. Vul de potten met gekookt koud water, laat 3 cm ruimte onder de rand over. Sluit de potten, zet ze 3 dagen op een donkere koele plaats. Zet de potten daarna op hun kop (als zich een schuimlaagje gevormd heeft, moet je dat eerst met een lepel verwijderen). Laat de augurken nog 3 dagen rijpen, test ze door te proeven: als ze lekker zilt en knapperig zijn, zijn ze klaar om te worden gegeten. Aan echte deli-style augurken komt geen azijn te pas, het zout doet het werk. Hoe langer de augurken bij kamertemperatuur de tijd krijgen om te gisten, des te pittiger worden ze. Daarom is het belangrijk regelmatig te proeven zodat de augurken precies naar je eigen smaak zijn. Door de lage temperatuur in de koelkast wordt het gistingsproces sterk vertraagd, maar het stopt niet helemaal: niet te lang wachten met opeten is de boodschap!