Meng de gist met een theelepel suiker en warm water, laat rusten tot er na 10 minuten belletjes vormen. Meng in een aparte kom 2 theelepels suiker met de helft van het bloem en het zout. Voeg het gistmengsel en de rest van de bloem toe. Kneed 5 minuten tot het zacht en elastisch is. Laat 1 uur rijzen. Verdeel in stukjes van 5 cm, rol ze uit tot een cilinder van 15 cm lang en 3 cm breed. Verbind de reepjes elk tot een ringetje. Laat vervolgens rusten en licht rijzen. Breng een flinke pan water aan de kook en voeg moutsiroop of melasse toe. Verwarm de oven voor op 265 graden. Blancheer de bagels 30 seconden in het water, wentel ze om en laat koken tot het deeg opzwelt en de bagel vorm krijgt. Bestuif de bakplaat met maismeel. Neem de bagels uit het water, laat uitlekken en leg op de bakplaat. Bestrooi met de zaden, uien, knoflook en/of grof zout. Zet 10-15 minuten in de zeer hete oven.