Maak een saus van de appels. Schil de appels, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Kook ze voor ze verkleuren. Doe ze in een ondiepe pan met een goed passende deksel en ongeveer 4 eetlepels water. Kook ze 20 minuten op laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Pureer ze met een vork en laat ze - als er te veel water inzit - even doorkoken. Roer er 100 g suiker, het matsemeel en 4 eieren door en giet dit mengsel in een bakvorm.Verwarm de oven voor op 180 graden.Maal voor de korst de amandelen in de keukenmachine met de rest van de suiker. Voeg dan het overgebleven ei toe en de amandel-essence en maal dit mengsel tot een stevige ′marsepein′-pasta. Smeer je handen in met olie zodat de pasta er niet aan vast blijft plakken, neem stukjes van de pasta af en druk ze plat tussen je handpalmen. Let de plakjes pasta op het appelbeslag, tot de hele bovenkant bedekt is. Het is niet erg als er stukjes appel tussen de marsepein zichtbaar zijn.Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is.De taart is warm het lekkerst.
Pesach-appeldessert Met Bitterkoekjes is een recept van Smulweb.nl