Matzeballetjes (Kneidlach)

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng in een kom het matzemeel met zout, peper, gember en kaneel. Voeg het kokende water toe en roer alles goed. Doe de amandelen, het ei en het kippenvet of de zachte margarine erbij. Meng alles en zet het deeg minstens 2 uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol hier met uw handen balletjes (doorsnee 2,5 cm) van. Doe die in de hete soep en laat ze in 20-30 minuten gaar worden. De soep mag niet meer koken, want dan vallen de balletjes uit elkaar.

Matzeballetjes (Kneidlach) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kippensoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Kippensoep met matzeballetjes
0 min
Bekijk recept
Joodse Kippensoep
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept