* Wrijf de duiven in met een mengsel van citroensap, olie, zout en peper.* Vulling:Laat de ui glazig worden. Voeg het gehakt toe. Maak het rul en bak tot de kleur verandert. Kook de rijst 20 minuten in ruim water met zout, laat uitlekken en voeg aan het gehakt toe. Hak ondertussen pruimedanten en abrikozen en laat ze met de rozijnen 10 minuten wellen in koud water. Laat ze uitlekken en voeg met de walnoten en amandelen aan het rijstmengsel toe. Breng op smaak met kaneel, foelie, nootmuskaat, gember, peper en zout.Stop zoveel mogelijk vulling in de duiven en leg ze met de rug naar boven in een braadslee. Doe de rest van de vulling apart in een ovenschaaltje.* De saus:Bak de uien in de olie in een grote koekenpan met het deksel op de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat ze in ongeveer 45 minuten heel zacht worden. Roer af en toe. Voeg na 45 minuten zout, peper, saffraan, foelie, honing, citroensap en 125 ml water toe en roer de saus goed door.* Verwarm de oven voor op 180 graden.* Giet de saus over de gevulde duiven en zet de braadslee 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de duiven eenmaal voorzichtig om. Maak in de dij een inkeping met een scherp mesje; als het braadvocht niet meer rose is, zijn ze gaar. Laat het aparte schaaltje met vulling (afgedekt) gelijktijdig gaar worden.* Neem een lang, scherp en dun mes en snijd de duiven langs het borstbeen door. Rangschik de helften in de saus, strooi er de gehakte amandelen over en serveer met de extra vulling.