Gefilte Fisch (Jiddisch)

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rasp de derde ui, voeg er de losgeklopte eieren bij, de gemalen vis en het matzemeel, zout, peper en wat water. Vorm hiervan kleine balletjes. Leg die in de visbouillon en draai het vuur zo laag, dat deze net tegen de kook aanblijft. Laat de visballetjes zo ongeveer 2 uur heel zachtjes trekken, en daarna in de bouillon afkoelen. Schep de balletjes en de wortelen uit de bouillon en leg ze in een schaal. Zeef de bouillon en giet die over de balletjes. De visgraten die in de bouillon zijn afgetrokken, zullen er voor zorgen dat deze bouillon gelei-achtig wordt. Vertrouwt u daar niet op, dan kunt u 1 of 2 blaadjes gelatine, in water geweekt en uitgeknepen, aan de warme bouillon toevoegen.

Gefilte Fisch (Jiddisch) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bagels
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept