Matzetaart

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een pannetje boter smelten. Het mag koken. Cacao en suiker in de boter doen en roeren totdat het een egaal geheel is geworden. Pannetje van het gas nemen en het ei er rauw doorheen roeren totdat de massa weer egaal is. In een ander schaaltje doe je de kiddisch-wijn. Met een kwast of keukenpapier smeer je daarna de matzes aan twee kanten in met deze wijn. Niet te nat maken! Als je dat hebt gedaan pak je je pannetje met inmiddels wat afgekoelde chocolademengsel. Je roert er een scheutje van dezelfde wijn doorheen. Je smeert de eerste matze met het chocolademengsel DUN in. Sommige mensen kunnen dat met een mes. Mij is dat tot nu toe niet gelukt, dus ik doe dat met mijn vingers. Als de eerste matze is ingesmeerd stapel je de volgende matze daar bovenop. Zo ga je 6 a 7 matzes door. De bovenste matze hoef je niet in te smeren. In de koelkast laten opstijven. De volgende dag is deze taart het lekkerste.

Matzetaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker