Was de linzen en zet ze met 2 gesnipperde uien in ruim water op, voeg peper en zout toe en evt. (vegetarische) bouillontabletten (kan ook later als je afproeft op smaak). Laat alles snel aan de kook komen, draai het vuur laag en laat ? 2 uur zachtjes koken, je kunt ook nog een selderijknol in 4 stukken gesneden mee laten trekken, haal hem er na een uur uit (gebruik hem evt. in een slaatje of zo). Proef af op smaak en bind de soep met wat aangemaakte bloem, hou hem warm. Fruit in een andere pan de derde gesnipperde ui in de helft van de boter en strooi er zoveel bloem (? 125 gr.) overheen dat je al roerend (met een houten pollepel) een soort bal krijgt. Vorm hiervan met 2 natgemaakte lepels balletjes en laat die voorzichtig in de soep glijden waar je ze gaar laat trekken. Leg bij het serveren stukjes roomboter op de soep en geef er soldaatjes (stukjes gebakken brood) bij. Een soepje om je eerstgeborene-recht voor te verkopen!
Linzensoep (vegetarisch) is een recept van Smulweb.nl