Perenkugel

8
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Stoof ze half gaar met 150 g suiker en de helft van het citroenraspsel. Roer de bloem, rest van de suiker, gewassen rozijnen, stukjes amandel, kaneel en de rest van het citroenraspsel erdoor. Voeg de gember, margarine en het water toe. Kneed van dit alles een bal van draderig deeg. Leg dit op de half gaar gestoofde peren, dek het af met een deksel en laat het minstens vijf uur zachtjes stoven. Het gerecht kan ook in een matig warme oven worden bereid. Laat het dan onbedekt circa drie uur stoven. Prik er tot slot met een breinaald of sateprikker in. Blijft er niets aan plakken? Dan is de kugel goed gaar.

Perenkugel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ugat Dvasj
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Ugat Dvasj
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Ugat Dvasj
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Ugat Dvasj
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept