Klop de boter en roomkaas in een grote kom door elkaar. Klop de suiker erdoor, vervolgens de zure room en dan de bloem en het zout tot een zacht deeg ontstaat. Vorm hiervan een bal en druk deze plat. Wikkel het in huishoudfolie en leg het minstens 2 uur in de koelkast. Leg het deeg op een licht met bloemd bestrooid oppervlak en snijd het in vieren. Werk steeds met een vierde deel en bewaar de rest in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en gebruik een deksel of trommel om er een ronde deeglap van 25 cm doorsnee uit te snijden. Bestrooi het deeg tot op
2.5 cm van de rand met ongeveer een vijfde van de vulling.Snijd de deeglap in 10-12 gelijke punten. Rol elke punt op te beginnen bij de ronde rand. Leg de rugelach met de punt omlaag op een bakplaat(zo voorkomt u dat de vulling ontsnapt) en houd een tussenruimte van ca
2.5 cm aan. Draai de uiteinden omlaag voor een halvemaansvorm. Bestrijk de rugelach met wat melk en bestrooi ze met het mengsel van suiker en kaneel. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Herhaal de procedure met de rest van het deeg en gebruik ook de deegresten. Bewaar de rugelach in een goed gesloten trommel.
Walnoot-rozijnen Rugelach is een recept van Smulweb.nl