Kersensoep, Koude

6
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de rest van de kersen in een pan. Vul het sap tot 7,5 dl met water aan en giet dit vocht bij de kersen. Doe er het kaneelstokje en de specerijen bij. Breng aan de kook. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten sudderen. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem dan in blender of keukenmachine. Giet de puree terug in de pan. Voeg de wijn toe.Maak de maizena aan met water. Giet wat van de soep bij het maizenapapje en giet dat mengsel in de soep. Laat weer aan de kook komen. Roer er suiker naar smaak door. Laat de soep nog 5 minuten koken of tot hij dik wordt.Laat de soep afkoelen. Doe er de achtergehouden kersen in. Zet hem tot gebruik in de koelkast.

Kersensoep, Koude is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Kersensoep Met Stracciatella-ijs
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersensoep Met Kaneelcreme
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kersensoep Met Kaneelcreme
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kersensoep Met Balsamico
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept