Maak het brooddeeg met 15 gram van de boter volgens de aanwijziging op de verpakking en laat het deeg 30 min. rijzen. De broccoli in kleine roosjes verdelen, harde stengel delen wegdoen, de zachtere in plakjes snijden. (gezouten) water aan de kook brengen en de roosjes en plakjes +/- 5 min. koken.Goed in vergiet laten uitlekken.De uien (evt. knoflook) op laag vuur al roerend bakken in de rest van de boter, tot ze zacht zijn(mogen niet bruin worden)Doe ze bij de broccoli in de vergiet.De brie in dunne plakken snijden. Het deeg uitrollen tot een lap van 28 cm en er de beboterde springvorm mee bekleden. De deegbodem bedekken met de helft van de brie.Het broccoli-uien mengsel erop scheppen. Daarop de rest van de brie. De eieren loskloppen met de creme fraiche, mosterd, peper en zout en dit over het gerecht schenken. De taart in het midden van de voorverwarmde oven in 35-45 min. goudbruin en gaar bakken
Broccoli-uien-brietaart is een recept van Smulweb.nl