Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de preien in smalle ringen, was ze en laat ze goed uitlekken. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd het vlees in smalle reepjes. Was de courgettes en snijd ze in de lengte in hele dunne plakken-gebruik hiervoor eventueel een dunschiller. Verhit 25 gr. van de boter in een pan, roer de prei erdoor en laat deze met het deksel op de pan zachtjes ca. 10 min. smoren. Verhit 25 gr. boter in een koekepan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Schep het met een schuimspaan uit de pan en bestrooi het met zout en peper. Bak in de achtergebleven braadboter de champignons op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur. Roer de bloem door de prei en verhit het geheel al roerende ca. 3 minuten. Roer er scheutje voor scheutje de melk door en verhit het geheel al roerende ca. 5 minuten. Voeg de in stukken gesneden Mon Chou toe en laat deze al roerende smelten. Roer het vlees door het preimengsel. Verdeel de helft van de champignons over de bodem van een (glazen)ovenschotel, verdeel de helft van het prei-vleesmengsel erover en dek het geheel af met de helft van de courgetteplakken. Verdeel de overgebleven helften op dezelfde manier in de ovenschotel. Meng de geraspte kaas met het paneermeel door elkaar en bestrooi hiermee de bovenste laag courgette plakken. Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en strooi ze over het kaasmengsel. Laat de ovenschotel in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden C) in ca. 25 minuten door en door warm worden en een bruin korstje krijgen.
Ovenschotel Met Groenten En Varkensvlees is een recept van Smulweb.nl