Chocolademousse

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1breng een flinke bodem water in een wijde pan aan de kook,
  • 2zet een hittebestendige beslagkom in het kokende water,
  • 3breek de chocolade in stukjes,
  • 4doe de stukjes chocolade met de koffie en de suiker in de kom,
  • 5zorg dat het water zachtjes kookt en laat de chocolade au bain marie smelten,
  • 6splits de eieren apart in dooiers en witten,
  • 7neem de kom uit het kokende water en roer de eidooiers door de gesmolten chocolade,
  • 8laat het chocolademengsel onder af en toe roeren koud worden,
  • 9klop de slagroom half stijf, 1
  • 0klop de eiwitten met schone en droge garde stijf, 1
  • 1voeg eiwitten en slagroom bij het chocolademengsel, 1
  • 2meng het voorzichtig met een pannenlikker door elkaar, 1
  • 3verdeel de mousse over 4 cocktailglazen of in een grotere vorm, 1
  • 4plaats het afgedekt zo lang mogelijk in de koelkast.

Chocolademousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept