Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd de varkenshaasjes in de lengte tot op 1 centimeter in en klap het open.Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee.Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje.Snijd overhangende randjes weg. Leg de lenteuitjes erop.Klap het varkenshaasje weer dicht en bind het met draad vast.Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan, verwijder draad, en houd het varkenshaasje warm onder aluminiumfolie.Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten tot een licht gebonden saus. Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik dakpansgewijs op de warme borden.Schenk de saus erlangs.