Bak het gehakt op een hoog vuur tot het gaar is in 7 minuten, bij voorkeur zonder boter (of iets dergelijks). Kook de rijst conform de gebruiksaanwijzing. Zodra de rijst klaar is, afgieten en even laten staan. Als het goed is, is de rijst tegelijk klaar met het gehakt en de groente. Zodra het gehakt bijna gaar is, voeg de ui erbij. Laat dit een paar minuten doorbakken op een hoog vuur. Voeg vervolgens de sperciebonen, de paprika en de champignons toe. Laat het geheel nog een paar minuten doorbakken op hoog vuur. Doe de bloem in een mok, voeg er water bij en roer het geheel tot een vloeibaar mengsel ontstaat (dit is om het overtollige vet, dat uit het gehakt komt te binden). Voeg het mengsel bij het gehakt en de groente. Even doorroeren totdat er een stroperige brei ontstaat en voeg twee volle mokken water bij en door blijven roeren op hoog vuur. Na vijf minuten de pindasaus erbij voegen en het geheel heel even op hoog vuur doorroeren, gevolgd door vijf minuten op een laag vuur laten doorkoken. Voeg als laatste de afgegoten rijst toe, en roer het geheel nog eenmaal door.