Yoghurtcake Met Citroensiroop

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een rond cakeblik van 23 cm doorsnee in met boter. Bedek de bodem met bakpapier en vet ook dat in. Doe meel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom. Meng yoghurt, en eieren en roer die door het meel. Meng het 2 minuten met de mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is. Zet de mixer op de hoogste stand en meng nog 5 minuten tot het beslag klontvrij is en het volume is toegenomen. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur. Meng ondertussen de ingredienten voor de citroensiroop in een pan. Laat het op een laag vuur al roerend warm worden tot de suiker is opgelost. Laat de siroop 7 minuten sudderen tot hij dik is. Haal de cake uit de oven en giet er direct DE HELFT van de siroop over. Laat de cake 10 minuten staan en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Serveer met citroenreepjes, de andere helft van de siroop en de slagroom

Yoghurtcake Met Citroensiroop is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Turks fruit
20 min-
Bekijk recept
Citroentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeigelei met gemarineerde kiwi
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Yoghurtcake met blauwe bessen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtcake Met Gedroogde Vruchten
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Yoghurtcake
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtcake
30-60 min -
Bekijk recept