Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm van 20 cm. doorsnee en druk het met de bolle kant van een lepel glad. plaats de bodem 30 minuten in de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gr. van de suiker. Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 1 1/2 dl. slagroom (= 150 ml) met 2 eetlepels suiker lobbig. Klop de mon chou met de mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het mon chou mengsel lobbig worden.Spatel de geslagen slagroom erdoor en verdeel de massa over de taartbodem. Laat de taart in de koelkast in minstens 3 uur opstijven.Verwijder dan de rand van de springvorm.Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een mokkaboon of chocolaatje.