Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Goed met elkaar vermengen.Springvorm invetten met wat olie. Mengsel stevig aandrukken met de bolle kant van een soeplepel en de bodem 10 minuten laten afkoelen in de koelkast. VOOR DE VULLING: Verhit de melk met de vanille.Voeg dan de gelatine en suiker toe. Roer de yoghurt erdoor, samen met limoensap en rasp. Klop alles flink door elkaar.Laat wat afkoelen. Spatel daarna voorzichtig de slagroom erdoor. Giet de vulling op de koekjesbodem en laat minimaal een uur afkoelen tot de vulling is opgesteven. VOOR DE GARNERING doe je de kersen zonder pit in de blender. Voeg desgewenst wat suiker toe.Verhit de gepureerde kersen met 1 eetlepel water in een steelpannetje en doe er de gelatine bij.Goed doorroeren. Giet dit mengsel over de taartvulling en laat alles twee tot 3 uur afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm.Zet de taart op een groot bord en serveer met frambozen coulis.
Yoghurttaart Met Kersen is een recept van Smulweb.nl