Elzasser Kerstbrood

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de ingredienten voor de Brioche in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen volgarde in de broodvorm. Stel in op deeg voor witbrood en druk op start. Laat intussen het fruit zorgvuldig uitlekken en gooi de Kirsch weg. Meng het meel met de vruchten, roer er de walnoten door en vet een broodvorm met een lengte van 20 tot 25 cm. luchtig in. Sla het deeg wanneer het klaar is terug op een met bloem bestoven werkvlak en laat het een paar min. rusten. Doe het dan over in een mengkom en werk er het fruit door, waarbij het deeg uit elkaar zal vallen. Vorm het mengsel tot een brood en leg dat in de ingevette vorm. Dek af en zet 45 min. weg op een warme plek, hoewel het niet sterk zal rijzen. Schuif het brood dan in op 190 graden voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken.

Elzasser Kerstbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanillekipferl
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstbrood Met Bosbessenjam En Gebakken Banaan
0-10 min -
Bekijk recept
Kerstbrood
0 min
Bekijk recept
Kerstbrood
0 min
Bekijk recept

Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Choucroute d'alsace
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met preiharten
1 uur-
Bekijk recept