Gevlochten Brood

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe 170 gr bloem met de suiker in een kom. Maak een kuiltje en verkruimel de gist hier door. Giet de lauwwarme melk er en roer het een glad geheel. Laat dit 30 minuten staan.
  • 2 Meng de rest van het bloem met het zout in een aparte kom. Werk de boter door dit geheel.
  • 3 Klop de ei door de het gistmengsel.
  • 4 Voeg het gistmengsel bij de rest van de bloem en kneed dit goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg nog een 10 minuten zodat het stevig, glad en veerkrachtig is.
  • 5 Laat het deeg dan 1-1?o uur rijzen tot tweemaal het begin volume.
  • 6 Let het deeg nu op een met bloem bestoven werkvlak. En druk het plat.Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel tot een worst van 40 cm lang. Leg ze op een bakplaat en vlecht ze in. Niet te strak.
  • 7 Laat het deeg nu 60 minuten rusten tot bijna tweemaal het beginvolume. Vooral niet te lang laten rijzen.
  • 8 Verwarm de oven voor op 230??C (gasstand. Bestrijk het brood met ei of room en strooi er dan sesam over heen.
  • 9 Bak het brood 15 minuten, breng de tempratuur dan terug tot 200?? C (gasstand 6). Bestrijk nogmaals de inkepingen en bak het brood dan nog 25-35 minuten. Brood is klaar als je op de onderkant klopt en een hol geluid hoort.

Gevlochten Brood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gevlochten Broodkrans
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
GRIEKS PAASBROOD (GEVLOCHTEN)
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevlochten Witbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevlochten Kerstbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept