Zoek
Gebraden Lamsbout
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2.5 kg lamsbout
12 aardappelen (Bintje)
olijfolie om te bakken
zeezout
4 takjes rozemarijn
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing (vloeibaar) Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200?C. Schep de aardappelen om in een kom met olie en zout en doe ze dan in een ovenschaal. Plaats een rooster op de schaal en leg daar de rozemarijn op. Leg de bout op de rozemarijn en bak 1 uur. Meng ondertussen de mosterd en honing voor het glazuur. Bereidingswijze Borstel na 1 uur het vlees in met het glazuur. Doe het terug in de oven voor 30 minuten en borstel nog een keer in met het glazuur. Serveren met de gebakken aardappelen. Serveertips TIP:
Voor het glazuur kan u ook wat geperste knoflook
gehakte citroenschil of munt toevoegen voor een smaakvar
Bereiding
Borstel na 1 uur het vlees in met het glazuur. Doe het terug in de oven voor 30 minuten en borstel nog een keer in met het glazuur. Serveren met de gebakken aardappelen.
Gebraden Lamsbout is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept