LamVerhit een middelgrote ovenvaste braadpan en leg het lamsrack erin. Leg de blokjes boter erbij en rooster het geheel 12-14 min. in de oven tot het lamsrack gaar is. Laat rusten en snijd daarna in plakken van ca. 2cm. Houd warm.SausVerhit de olie in een pan en bak de achtergehouden botten en sjalotten gedurende 3-4 min. tot ze goed bruin zijn. Voeg de bouillon, balsamicoazijn en wijn toe en laat 5-6 min. sudderen tot het enigszins ingekookt is en krachtiger van smaak. Haal de saus door een fijne zeef en voeg naar smaak peper en zout toe.PaddestoelenVerhit de olie in een middelgrote koekenpan en sauteer de paddestoelen en knoflook gedurende 2-3 min. tot de paddestoelen zacht zijn. Voeg ruim zout en peper toe en roer de kervel erdoor.KoolVerhit de olie en de boter in een grote sauteuse en bak de savooiekool gedurende 3-4 min. met de deksel op de pan. Keer de kool af en toe en roer de munt er halverwege de kooktijd doorheen. Ook hier ruim zout en peper toevoegen.
Lamsrack Met Rode Wijnsaus, Paddestoelen En Kool is een recept van Smulweb.nl