Stroop de naaldjes van het rozemarijntakje. Snijd 3 dikke knoflookteentjes in dunne reepjes. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Maak met een puntig mesje rondom inkepinkjes in de lamsbout. Steek telkens een ′knoflookstift′ samen met een rozemarijnnaaldje in een inkeping. Bestrooi de bout met zout en peper, bestrijk deze met olijfolie en braad in een ovenschaal middenin de oven in 40 min. gaar. Temper na 10 minuten de oven tot 1750C, keer het vlees twee keer om en bedruip het regelmatig met het braadvet. Steek met een metalen pen of spies in het dikste gedeelte van de bout om de gaarheid te controleren: komt er helder vocht uit, dan is de lamsbout nit gaar en rosi. Voor een doorbakken lamsbout nog 10 minuten langer braden. Laat de lamsbout 10-15 minuten op een plank onder aluminiumfolie rusten. Snipper de ui en fruit deze in een steelpan in wat boter, knijp er 2 tenen knoflook boven uit. Schenk het braadvocht erbij en breng het aan de kook. Schenk er 1 dl wijn en 1 dl fond bij en kook de saus tot de helft in. Zeef de saus, roer er = dl kookroom bij en warm de saus goed door. Lekker met lintmacaroni en gesmoorde witlof
Lamsbout Met Knoflook is een recept van Smulweb.nl