Appel-abrikozentaart

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm licht in. Week de abrikozen in de rum. Roer de boter en de suiker tot een luchtige masa. Klop er een voor een de eieren door. Meng de kwark erdoor tot een samenhangende massa ontstaat. Spatel het cakemeel er luchtig door. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Strooi de kaneel erover. Vul de bakvorm met het beslag. Strijk het iets glad en verdeel de appelpartjes en de abrikozen erover. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en 2 eetlepels suiker. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.

Appel-abrikozentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolade-abrikozentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept