Kruidige Kebbeh

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het gehakt in een grote koekenpan bruin en korrelig. Voeg de ui toe en bak deze al omscheppend 10 minuten. Giet het vet af en schep de kruiderijen en walnoten erdoor. Zet even weg. Voor de kebbehkorst: giet 1,75 dl water, het tomatensap en de bulgur in een keukenmachine met metalen mes. Draai goed door elkaar en voeg de kruiderijen, de helft van het gehakt en zout naar smaak toe. Draai tot een gladde massa en herhaal met de rest van het gehakt. Keer het mengsel op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het al knijpend en persend met de handen tot het een deegachtige consistentie heeft. Warm de oven voor op 200 gr C. Neem de helft van het korstmengsel en verdeel het zo plat mogelijk over de bodem van een cakeblik van 27,5 x 27,5 cm of van 30 x 20 cm. Verdeel daar het gebakken gehaktmengsel over en strijk het glad. Dek af met de rest van het korstmengsel en klop het plat. Trek met een mes een ruitjespatroon van diagonale lijnen door de kebbeh. Zorg dat u door alle lagen tot op de bodem snijdt. Bestrooi de bovenkant met de amandelen en druk ze zachtjes aan. Meng de gesmolten boter met de olie en bestrijk de kebbeh; zorg dat het vet in alle sneden doordringt. Bak hem in circa 20 minuten in de oven goudbruin. Laat hem iets afkoelen en neem de ruitvormige stukken voorzichtig uit het blik. Schik ze op een schotel en garneer het geheel met toefjes velsla.

Kruidige Kebbeh is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept