Snedige Lamsbout

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de boter smelten en doe er de hele, gepelde knoflookteen bij.
  • 2 Voeg er de ansjovisfilets bij. Plet de vis fijn met een vork zodat het geheel oplost in de boter. Zet even apart op een warme plek en laat "trekken".
  • 3 Doe olijfolie in een grote braadpan. Voeg aan de dampende olie de ingepeperde (maar niet gezouten) sneetjes lamvlees toe. Laat snel bakken zodat het vlees mooi roze blijft.Twee a drie minuten baktijd per kant volstaat.
  • 4 Leg het vlees op warme serveerborden.
  • 5 Pers de halve citroen uit boven de warme ansjovisboter. Voeg ook de gehakte peterselie toe.Vis de knoflook eruit. Peper en meng de saus grondig met een vork.
  • 6 Verdeel de saus over de vier stukken diepbruin vlees.

Snedige Lamsbout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept