Gebakken Aubergine Met Tomatensaus

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd ze overlangs in plakken van 1 cm dik. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze 10 minuten rusten. Was de tomaten, verwijder de steeltjes en het zaad en snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Halveer de chilipeper, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uitjes en knoflook glazig. Voeg de tomaat, chilipeper en tomatenpuree toe. Bestrooi met wat zout en peper. Laat alles afgedekt circa 30 minuten zachtjes sudderen. Zeef de saus en maak hem daarna af op smaak. Vermeng het paneermeel en de geraspte kaas in een ondiepe kom. Veeg de plakken aubergine goed af met keukenpapier. Wentel ze eerst door de bloem en daarna door losgeroerd ei en ten slotte door het paneermeelmengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine plakken hierin boven een matig vuur aan elke kant circa 3 minuten tot ze gaar en bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de saus en garneer eventueel met blaadjes basilicum.

Gebakken Aubergine Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept