Was de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd ze overlangs in plakken van 1 cm dik. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze 10 minuten rusten. Was de tomaten, verwijder de steeltjes en het zaad en snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Halveer de chilipeper, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uitjes en knoflook glazig. Voeg de tomaat, chilipeper en tomatenpuree toe. Bestrooi met wat zout en peper. Laat alles afgedekt circa 30 minuten zachtjes sudderen. Zeef de saus en maak hem daarna af op smaak. Vermeng het paneermeel en de geraspte kaas in een ondiepe kom. Veeg de plakken aubergine goed af met keukenpapier. Wentel ze eerst door de bloem en daarna door losgeroerd ei en ten slotte door het paneermeelmengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine plakken hierin boven een matig vuur aan elke kant circa 3 minuten tot ze gaar en bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de saus en garneer eventueel met blaadjes basilicum.
Gebakken Aubergine Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl