Limoenmousse

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Roer het limoensap en 3/4 deel van de geraspte limoen door het gelatinemengsel, zet het geheel in een schaal met water en laat het al roerende iets dikker (lobbig) worden. Spatel de geklopte slagroom en de citroenmelisse door het limoenmengsel. Doe het mengsel over in een met koud water omgespoelde gladde puddingvorm of schaal (inhoud ca. 1 liter). Laat de mousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de puddingvorm en stort hem op een platte schaal. Garneer de mousse met de achter gehouden geraspte limoenschil.

Limoenmousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Trifle van Vanille-limoenmousse (met stevia)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoenmousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoenmousse
0 min Nagerecht
Bekijk recept
Wimbledon Aardbeientaartje
0-10 min -
Bekijk recept

Trifle van Vanille-limoenmousse (met stevia)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoenmousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Limoenmousse
0 min Nagerecht
Bekijk recept
Wimbledon Aardbeientaartje
0-10 min -
Bekijk recept