Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook een halve minuut. Voeg de gamba′s toe en bak de gamba′s op een hoog vuur om en om. Schenk de Noilly Prat bij de gamba′s en laat het vocht geheel verdampen. Puree de gamba′s in de keukenmachine en wrijf de puree vervolgens door een zeef, zodat een mooie gladde massa ontstaat. Verwarm de gambamousse tot tegen het kookpunt en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Blijf goed roeren tot de gelatine is opgelost en zich goed heeft gemengd. Laat de gambamousse lobbig worden. Klop de slagroom halfstijf en spatel de room door de gambamousse. Breng de mousse op smaak met peper en zout en schep de massa in vier met water omgespoelde vormpjes of kopjes. Zet de vormpjes minimaal vier uur weg in de koelkast. Kook de Noilly Prat en truffeljus in tot de helft. Week de gelatine in ruim koud water. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hier in op. Laat de gelei wat afkoelen. Neem de mousses uit de vormpjes en leg er eventueel een plakje truffel op. Schenk de nog vloeibare gelei over de mousse en laat de gelei verder stevig worden in de koelkast. Garneer de gambamousse eventueel met enkele gebakken gamba′s en een lichte saffraansaus.
Mousse Van Gamba's Met Noilly Prat-gelei is een recept van Smulweb.nl