Biefstuk Met Sinaasappel, Rozijn, Amandel En Honing

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de biefstuk in reepjes. boen de sinaasappelen schoon en rasp van 1 sinaasappel de schil dun af en pers deze uit. snijd de andere sinaasappels in partjes en verwijder de pitjes. was de rozijnen en voeg de geraspte schil en sap toe hieraan. snijd teentjes knoflook in plakjes. schil een stukje gemberwortel van 3 3 cm en rasp hem fijn. Rooster de amandelen met sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi de biefstuk met verse peper. Verhit helft van olie in de pan en bak de biefstukreepjes omscheppend in ongev. 5 min. bruin. Neem ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de knoflook met gemberwortel, 1 min. omscheppend. Voeg de rozijnen met het weekvocht toe en breng aan de kook, schep de sinaasappelpartjes en 2 el. honing erdoor. Breng op smaak met kaneelpoeder, gemalen kardemom, peper en zout. Laat alles op een laag vuur zachtjes pruttelen. Schep de biefstuk erdoor en garneer met amandelen en sesamzaad.

Biefstuk Met Sinaasappel, Rozijn, Amandel En Honing is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept