Bestrooi de aubergine met zout en verhit in een koekepan de zonnebloemolie op een hoog vuur. Draai het vuur dan lager en bak in een paar minuten de plakken aubergine om en om to ze licht verkleurd zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken. Dan leg je ze opnieuw in de pan. Verdeel de tomaten erover en daarover de paprika. Bestrooien met zout en peper en pers de knoflook uit boven de pan. Zet de pan dan eerst op een wat hoger vuur (ongeveer 3 minuten) en daarna nog 10 minuten op een lager vuur. Maak intussen de youghurtsaus door in een kommetje 1,5 liter yoghurt te doen, een beetje zout en een grote teen knoflook te persen. Neem een mooie schaal of groot bord, en verdeel daar 3 eetlepels van de yoghurtsaus op. Schep dan de zachtgeworden groenten uit de pan en leg die op de schaal. Daaroverheen gaat de rest van de yoghurtsaus. Besprenkel het gerecht met de olie uit de pan.
Afgaanse Groentenschotel is een recept van Smulweb.nl