Wiener Schintzels

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de lapjes vlees op de snijplank en sla deze met de zijkant van het keukenbijltje plat. wrijf de dunne lappen in met peper en zout. doe het losgeklopte ei, de paneermeel en de bloem elk afzonderlijk in borden. haal de kalfslappen door de bloem en klop de overtollige bloem van het vlees. haal ze vervolgens een voor een door het ei en wentel ze door de paneermeel. klop het paneermeel goed aan . laat de margarine goed warm maar niet bruin worden. bak de lapjes eerst aan de ene zijde in 4-5 minuten mooi van kleur, draai ze dan om en laat het vlees aan de andere zijde in 4-5 minuten mooi van kleur en gaar worden. leg intussen op de plakjes citroen 1 tot 2 ansjovisfilets in de vorm van een ring. vul de ringen met kappertjes. garneer met partjes tomaat. neem de dikste nerven uit de slablaadjes of druk die nerven plat en beleg de serveerschotel met de kropslablaadjes. garneer de schnitzels op de schotel met de plakjes citroen, steek in elk daarvan een plukje peterselie. blus de braadjus af met de citroensap. schenk de jus in een voorverwarmde juskom.

Wiener Schintzels is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kalkoen Milanese
Bekijk recept
Wiener Goulash
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Backhuhn
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Brood
30-60 min -
Bekijk recept