De kip wassen, droogdeppen en in stukken verdelen. Inwrijven met peper en zout. Het spek in blokjes snijden en krokant uitbakken in een brede braadpan. Uit de pan scheppen en de stukken kip aanbakken. De uien pellen en grof hakken, de stukken kip uit de pan nemen en de uien fruiten. De pan van het vuur nemen en paprikapoeder erdoor roeren, een scheutje water toevoegen. Stukken kip en spekblokjes weer in de pan doen, kruiden met rozemarijn en salie en 40 minuten zachtjes laten sudderen met het deksel op de pan. Ondertussen de paprika′s schoonmaken, de zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. De tomaten 10 tellen in kokend water dompelen, pellen, in 4 snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees grof hakken. Na 20 minuten kooktijd paprika′s bij de kip doen. Tegen het einde van de kooktijd een beetje bloem door de room roeren en door de saus roeren. De tomaten erdoor mengen en pikant kruiden met cayennepeper. Nog 10 minuten laten stoven zonder deksel en serveren met rijst en een frisse salade.