Snij de speklapjes in reepjes,maak de ui schoon en snijd hem klein.doe het vlees,de ui,de knoflook,de ketjap,het citroensap,de olie,het gemberpoeder en wat zout en peper in een schaal.schep alles goed dooreen en laat het vlees 1 uur marineren.breng het vlees met de marinade in een pan aan de kook.draai de hittebron laag,doe een duksel op de pan en laat alles ca.45 minuten sudderen tot het vlees gaar is.voeg tijdens het sudderen nog wat water toe wanneer er te veel vocht is verdampt.schep het vleesmengsel in een ovenschaal en bak het in de oven ca.15 minuten lang tot het mooi bruin en knapperig is.maak intussen de saus.verhit de olie in een pan en fruit hierin de klein gesneden ui en de knoflook 3 minuten.voeg de boullion,de sherry,de azijn,de tomatenpuree en de suiker toe.breng het geheel onder voordurend roeren aan de kook.draai de hittebron laag en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.leg eventueel een laag atjar op het vlees in de schaal en schenk daar de saus over.