Ingepakt vlees op kamertemperatuur laten komen, oven voorverwarmen op 225 gr., deeg met losgeklopt eidooier bestrijken, rundergebraad in midden van de oven 15-20 min. bakken. kruidenkorst: boterhammen in de keukenmachine fijnmaken en mengen met gedroogde tomaat, olijven, knoflook en peterselie, olijfolie erdoor roeren om mengsel smeuig te maken, na 15-20 min baktijd het gebraad uit de oven halen, deegkorst met losgeklopt eidooier bestrijken en met kruidenmengsel bedekken, rundergebraad in oven terugzetten en nog 6-10 min bakken tot het kruidenmengsel krokant en lichtbruin is. Als je je vlees wat minder rood wilt, laat je het in de eerste bakronde 10 min langer in de oven staan. garnituur: spekblokjes in boter 5 min krokant bakken, paddestoelen toevoegen en 5 min meebakken, flageolets toevoegen en mengsel op smaak brengen met tijm, rozemarijn, zout en peper. Vlees uit de oven 10 min laten rusten, in plakken snijden en serveren met garnituur, bladerdeegfiguurtjes en creme fraiche mosterdsaus.
Rundergebraad Met Een Knapperig Kruidenlaagje In Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl