Zuurkool A La Baumann

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een grote wok of braadpan. Wacht tot het schuim voor een deel is weggetrokken. Bak de met een stuk keukenpapier droog gemaakte en met wat zout en peper bestrooide blokjes vlees snel lichtbruin aan. Temper vervolgens de warmtebron en voeg de uien toe. Laat ze zachtjes onder voortdurend omscheppen meebakken tot ze glazig zien. Knoflook toevoegen en even later de bladselderij en de venkelzaadjes. Het geheel goed omscheppen.Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats het rooster in het midden van de oven.Haal de zuurkool met twee vorken goed los. Schep ze beetje voor beetje door de inhoud van de wok of braadpan. Doe het geheel vervolgens over in een met wat boter bestreken ovenschaal. Strooi er eventueel nog wat peper over. Schenk het bier over het gerecht. Leg er een deksel (of aluminiumfolie) op en plaats de schotel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.Vlak voor het opdienen nog een keer omscheppen.

Zuurkool A La Baumann is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept