Kesar Pilau

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt 100 gr ghee in een grote pan met dikke bodem. Voeg de rozijnen, pistaches en amandelen toe en bak 3 minuten zachtjes. Schep alles met een schuimspaan eruit, laat uitlekken op keukenpapier en zet even weg. Smelt de rest van de ghee en bak nu de kruidnagelen, kardemom, kaneel en piment zachtjes 5 minuten onder geregeld roeren.Laat de rijst uitlekken, voeg toe en meng goed. Roer de saffraan met weekwater erdoor en voeg het kokende water toe. Dek de pan af en laat de rijst 20-25 minuten zachtjes koken tot hij gaar is en het vocht heeft opgenomen. Giet zonodig af en bestrooi met de suiker en de gebakken rozijnen en noten. Serveer warm of koud, gegarneerd met zilverblad.

Kesar Pilau is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tikka masalapilau met kip en groenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenpilav met gestoomde mango
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtenpilau met maïs en prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilau / Pilaf / Pilav Uit Zanzibar
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept