Was de linzen en kook ze in water met de groentebouillonkorrels en het kurkuma- en kardemompoeder tot ze zacht zijn. Verdampt er te veel water, giet er dan nog wat bij. Er moet een vloeibare brij ontstaan. (Het duurt zo′n 15-20 minuten voordat de linzen zacht zijn.)Bak in de tussentijd de uienringen in de ghee in de koekenpan totdat de bruint. Doe de gember en chilipeper erbij en bak 1-2 minuten verder. Voeg dan de gedroogde toekruiden toe en laat het geheel nog enkele minuten onder voortdurend omscheppen op halfhoog vuur bakken. (oor dit opbakken komen de etherische olien uit de kruiden en specerijen vrij, waardoor een intensievere smaak ontstaat.)Roer vervolgens dit mengsel door de zachte linzen, doe er nog de stukjes tomaat bij, laat 5 minuten in de afgesloten pan de smaak erdoor trekken en maak de schotel naar smaak af met zout. Garneer de linzenschotel met verse koriander.
Indiase Vuurlinzencurry is een recept van Smulweb.nl