Hak de helft van de koriander fijn en doe dat ook met de gember wortel en de Spaanse peper. Voor de marinade: Meng nu de olijfolie, soja, de sesamolie, gehakte koriander, gember en Spaanse peper en het sap van de citroen en klop dit met een garde lichtjes zodat alle ingredienten goed zijn vermengd. Neem nu 5 eetlepels van dit mengsel apart om later als dressing te gebruiken. Snijd de tonijn in dunne plakken en leg ze in de marinade. Het beste resultaat krijg je als je de tonijn minimaal een uur in de marinade laat liggen. Dep de st-Jacobsmosselen droog, verhit de grillpan en bestrijk de mosselen met wat olijfolie zodat ze niet aan de pan blijven kleven. Grill de mosselen op hoog vuur om en om 1 minuut. Verdeel de gemarineerde plakken tonijn over het bord, snijd de st-Jakobsmosselen horizontaal door en leg ze als een waaier in het midden van de tonijn. Besprenkel het geheel met 1 eetlepel dressing die je apart hebt gehouden en strooi er wat grof geplukte koriander over ter garnering.
Carpaccio Van Rauwe Gemarineerde Tonijn is een recept van Smulweb.nl