Fruit de uienringen in olijfolie tot ze een beetje gaan kleuren. Voeg de knoflook uit de knoflookpers toe, en de tomatenblokjes, kaneel, krenten, oregano en het fijngesneden vruchtvlees van de courgettes. Zout en peper naar smaak er bij. Laten stoven tot de tomaten een saus gaan vormen. smeer de courgettehelften rondom in met de olijfolie, leg op de ovenbakplaat, en vul met het tomatenmengsel. In de lege pan van het mengsel het citroensap op laten koken met de suiker en snufje zout tot de suiker opgelost is. Sprenkel dit sap over het mengsel in de courgettehelften. Dit gaat in de oven karameliseren. Met olijfolie besprenkelen. Zet in de oven. Sla de filetlapjes tussen huishoudfolie dun. In het midden van een lapje een theelepel kruidenkaas. Lapje naar binnen vouwen, vastzetten met cocktailprikker. Alle 6 zo vullen. Baktijd zal iets langer zijn door het oprollen. 2 minuten aan iedere kant gaar bakken, als courgette bijna klaar is. Kikkererwten opwarmen, eetlepel olijfolie erdoor roeren. Courgettes zijn klaar als vruchtvlees gaar is.
Turkse Courgettes Met Gevulde Varkenslapjes is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat