De zalmforel leeghalen langs de buikzijde, spoelen en ongeveer 15 min pocheren in de court-bouillon. De zalmforel laten afkoelen in de court-bouillon. voor de visgelei, de gelatineblaadjes laten weken in koud water. De visfumet aan de kook brengen; De gelatineblaadjes uitknijpen en al roerend in de kokende visfumet oplossen, laten afkoelen tot de visgelei bijna opstijft. De zalmforel laten uitlekken op een rooster, voorzichtig het vel en de onderliggende bruine vetlaag verwijderen, de vis op een schaal leggen en overgieten met een deel van de nog vloeibare visgelei. Naar hartelust garneren door de verschilende ingredienten eerst in de gelei te dompelen en ze dan op de zalmforel aan te brengen. Ten slotte de zalmforel nogmaals overgieten met visgelei en laten opstijven in de koelkast. De gegarneerde zalmforel op een decoratieve plank of schaal leggen en verder versieren.
Gegarneerde Zalmforel is een recept van Smulweb.nl