Beierse Pruimenkn&#245del

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aardappels wassen, met water aan de kook brengen, gaar laten koken, afgieten, pellen, heet pureren. 1 kg puree afwegen, door een zeef wrijven, langzaam de eieren, zout en griesmeel toevoegen, hiervan een glad deeg kneden. Van het deeg met bloem bestoven handen ronde balletjes vormen. Pruimen wassen, ontpitten, en steeds 1 pruim in een balletje stoppen. Breng water met zout aan de kook, de balletjes in het water leggen (gas zacht), 10-15 minuten laten garen. In koekenpan boter smelten en de paneermeel daarin bruin bakken, naar wens suiker en kaneel toevoegen. Knõdel erdoorrollen.

Beierse Pruimenkn&#245del is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zilveruitjes in rode port
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde lunchciabatta met heks'nkaas
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper (advertorial)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Duitsland: Beierse Aardappelsalade
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Zure Preskop Op Beierse Wijze
10-20 min -
Bekijk recept
Beierse Specialiteit
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beierse vla
0 min
Bekijk recept